2011-03-31 at 23:34:43
USA livet här Kommentarer (1)

Att vara svensk ska man vara stolt över!


Kände mig mig väldigt duktig idag efter som jag lyckades dra på mig en hel outfit på bara svenska kläder. Förutom mina Old Navy strumpor (åker ni till USA nångång, så måste ni köpa strumpor på old navy, BÄSTA STRUMPORNA EVER!) Jag kan ju lova att jag har visat Indiana vad en Svensk går för idag. Jag vet inte vad som är speciellt idag, men alla har sagt att jag är awesome och gjort deras dag heladagen... haha det började på lunchen när Mallory försökte säga "första gången jag flög" fast på engelska såklart. Där satt hon, Brooke och Megan och försökte med "when I flown, flew, flied for the first time" och tillslut sa jag bara "The first time I flew?" och vi bara dog av gapskratt. Jag är rätt säkert på att hela matsalen (och ja, den är STOR) hörde när Brooke utbrister " I can't believe it take a swedish girl to figure out some proper english, guys!" Så det där har vi skrattat åt lite heladagen. Jag känner att det händer helatiden, jag är alltid den som kommer på det rätta sättet att säga saker, jag gissar på att det är för att jag har pluggt grammatik sen tvåan. Här säger dom att de lärde sig engelsk gramatik först när de började med Spanska, haha!
Sen lyckades jag göra pojkarnas dag genom att sjunga Pokémon på svenska för dom. Ja, ni vill vill inte ens veta hur nördiga dom är i pokémon spelet till gameboy. Det är helt seriöst det dom pratar om i rasten mellan 6th and 7th period och det är typ 20 minuter lång. Dessutom har Evan bestämt sig för att sjunga den imorgon på skolans "Mr. BNL", vilket är typ en talangtävling mellan killar som är med i en sport eller klubb på skolan. Som om han kan lära sig det på en dag.
Awesome dag, vad mer kan jag säga?

2011-03-30 at 23:06:17
USA livet här Kommentarer (72)

Peanut Butter this Peanut Butter that


Det är helt otroligt vad ett land kan kunsummera så sjukt mycket jordnötssmör, det är helt sjukt vad en familj kan konsummer så otroligt mycket jornötssmör. Man äter verkligen jordnötssmör med allt här. Peanut butter & Jelly Sandwich är för många en daglig lunch och det finns självklart tusentals olika sortes godis och kakor som innehåller jordnötssmör. Utöver allt det uppenbara finns det dock väldigt annorlunda kombinationer. Några av de vanligaste är Äpple och jordnötssmör och Selleri och jordnötssmör... Jag menar hur dumt låter inte det på en skala? Jag kan ju inte påstå att jag gillar det, men här äter man inte selleri utan jordnötssmör.

Här har man lagt till några russin och skapat en så kallad "Ants on the log"

Äter man selleri i skolan får man en bruk jordnötssmör med sellerin, med allt annat är det ranch dessing som gäller. Det är obeskrivligt mycket jordnötssmör som går åt i detta land!

2011-03-30 at 01:57:25
USA livet här Kommentarer (2)

fast i samma mönster


Samma sak varje dag. Jag vaknar av Shelbys alarm klockan 6, ligger kvar i sängen och lyssnar på musik från Tvn (Country så klart! Jag är ju trotsallt i södra Indiana.) Mitt alarm ringer klockan 06.30 och då går jag upp och äter frukost, honey bunches of oats ur en gul skål. Klär på mig, och allt sånt där man gör på morgonen. Klockan 07.30 åker vi till skolan väl i skolan måste jag sitta och vänta i 10 minuter för att vi är tidiga. Efter det tar jag sjuttioelva varv runt i korridorena tills vi börjar 15 minuter senare. Sen så är det precis samma sak i skolan var enda dag. Måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag - samma sak hela veckan. Efterskolan går jag till Mamaw Sherri och sitter där och väntar på att Chris slutar jobbet och kommer och hämtar mig. När jag kommer hem kollar bloggar jag och äter middag. duschar går och lägger mig. Jag måste medge att jag saknar friheten från att gå på en skola där schemat ändras varjedag, jag saknar bussar som låter mig göra vad jag vill efterskolan. Jag kan komma hem 11 en dag och fyra en annnan. Jag saknar kyrkan dit jag går lite nu och då för att bryta mönster. Allt är så plannerat och rutigt här. Jag älskar det jag gör varje dag så jag har inga problem, men jag kan bara tänka mig hur hemskt att seniors på skolan måste tycka att det är efter 12 år i skolan av SAMMASAK. Varje morgon är det samma entoniga röst som säger "Teachers and Students please stand for a moment of silence followed by the pledge" över skolan. Den rösten som jag är trött på har de stått ut med i 12 år. USA och Sverige är olika på många sätt och vis. Snart måste jag ledsammt nog lämna detta annorlunda land, men det är inte bara sorligt utan jag längtar efter att komma hem till mina vanor jag har hemma, eller snarare "gör-vad-som-faller-mig-in".

2011-03-28 at 23:56:15
USA livet här Kommentarer (0)

back to business


Första dagen tillbaka i skolan, det är ju aldrig kul. Eller jo, det var kul att komma tillbaka till skolan det var dock inte okej att klockan ringde kl 06.30 imorse. Men jag kom till skolan och allt var toppen som vanligt. Jag hjälpte folk skapa flickr konton och hjälpte Spalding (fotoläraren) med vår artdepartment hemsida. Sen rulla dagen på precis som vanligt förutom att jag kunde gå runt och skratta mig lycklig åt att jag antagligen var den enda i skolan som inte flagnar bort all solbränna. Antagligen för att jag inte har nån solbränna, men i alal fall... Brooke påstår att jag ser brun ut, men jag gissar på att hon sa det för att jag innan jag åkte lovade att jag skulle komma hem oförändrad. Men äta bör man annars dör man så det är nog bäst att jag gör det.

2011-03-25 at 14:57:51
USA livet här Kommentarer (1)

Spring break '11


Ej besökta stater - blå
Tidigare besökta - rosa
Besökta denna resa - lila
Indiana (hemma) - Svart

Lämnade indiana stannade en natt i Kentucky åkte vidare till Ponde Vedra, FL tog dags turer till st. Agustine, FL. Åkte därifån till Orlando, FL för Disney Word och från orlando upp till the Smokey Mountains, TN.

Det har varit en långa paus men nu har min resan genom staterna fortsatt. Är här med uppe i 12 stater - 38 to go! Inte nog med att jag kunda addera 4 nya stater så har jag fått sett otroligt fina platser i stater jag redan besökt. Jag har fått se havet från andra sida, inte bara från europa. Jag har fått uppleva nya amerikanska grejer. Snart är det bara ett amerikanskt medborgarskap som skiljer mig från att vara en riktig amerikan. Jag har bott på motel (med dörrar på utsidan), jag har kollat på timmer rulling (när man står på en stock i vatten och försöker få den andra att trilla i), shoppat efter cowboy boots (dock utan framgång), införskaffat mig lite salt water taffy, besökt disney world och ätit chocolatchip pancakes.

Resan har varit toppen från dag ett till den sista minuten, värt var enda timme i bilen! Jag har fått besökt ställen som inte är super turistiga men är precis lika bra om inte bättre. Det är helt klart ett plus att åka med en amerikansk familj som vet vad dom gör där. Jag har fått ut stört mycket på bara några få dagar. Jag ska sätta mig ner och förminska bilder så kommer jag snart uppdatera lite mer dag för jag.Det har varit en långa paus men nu har min resan genom staterna fortsatt. Är här med uppe i 12 stater - 38 to go! Inte nog med att jag kunda addera 4 nya stater så har jag fått sett otroligt fina platser i stater jag redan besökt. Jag har fått se havet från andra sida, inte bara från europa. Jag har fått uppleva nya amerikanska grejer. Snart är det bara ett amerikanskt medborgarskap som skiljer mig från att vara en riktig amerikan. Jag har bott på motel (med dörrar på utsidan), jag har kollat på timmer rulling (när man står på en stock i vatten och försöker få den andra att trilla i), shoppat efter cowboy boots (dock utan framgång), införskaffat mig lite salt water taffy, besökt disney world och ätit chocolatchip pancakes.


2011-03-23 at 03:44:00
USA livet här Kommentarer (1)

Dag sex - the Smokey Mountains
Kalkon (:Ännu en lång dag. Upp tidigt, typ 6 och körde trunt och kollade på djur och natur i några timmar. Hajkade upp till ett vattenfall man kunde gå under och åkte till akvariumet. Allt detta gjorde vi på tomma magar för vi inväntade vår STORA middag på Dolly Partons Dixie Stampeed. Jag önskar att kag hade kunnat tagit kort där inne för det var så sjukt coolt, men det var inte tillåtet. Det var en helt häst show och massa annat medan vi åt. Efter som allt var finger mat så fick vi inte bestick och eftersom vi hade händerna fulla stampa vi fötterna istället för att klappa händerna. Maten var bäst, vi fick soppa, en helkyckling, potatis, och massa annat gott. Efter det så åkte Gracie lite Gocart och sen var det säng dags. :)

2011-03-22 at 01:53:00
USA livet här Kommentarer (0)

dag fem - bilen

Ledsamt nog var det dags att lämna Florida efter disney. Vi hann i alla fall med en kväll i down town disney där vi åt middag och shoppade litegranna. 19 timmars dag... TRÖTT. Sov på disneys hotell innan vi gick upp bight and early, klockan ringde kl 05.00 och klockan sex bar det av mot Tennessee. Vi körde genom hilly billy områden där folk bodde i husvagnar och halva källare med tre väggar. Lite läskigt var det så dörrarna låstes snabbt. Men när vi äntligen kom fram var kväll och mörkt. Vi åt middag på världens bästa frukost ställe så det fick bli frukost till middag :) Sen bar det av mot gocart banan. Jag vill bara påpeka att jag och Shelby äger! Vi åkte i en dubbel, så Shelby körde första gången och jag andra. Nån dum gubbe tvinga in Shleby i väggen och av någon anledning var gocarten super seg, men när jag körde fick vi en super snabb en. Det var awesome, körde om 5 personer, rätt najs för någon som mig dom aldrig kört tidigare ;) haha

2011-03-21 at 01:40:00
USA livet här Kommentarer (2)

dag fyra - DISNEY WORLD


Redo för tekopparna! :)


Rock on Disney World

Gracie fick köra en båt och fick körkort :)


Känslan är obeskrivlig, jag har besökt disney world. haha! Jag skulle inte påstå att det är så sjukt  bra som alla säger, det är lite barnsligt faktiskt. De flesta attraktionerna är långsamma åka-och-kolla-på-omgivningen grejer, typ som på junibacken när man åker över Emils hus och träffar draken i Bröderna Lejonhjärta. Men det var sjukt kul ändå. Bara det att vara där var underbart. Solen sken och dedt var 28 grader varmt. Underbar dag! Dessutom var de få berg-och dalbanorna jag åkte riktigt bra. Space Mountain i mitt hjärta! Spåren är i mörkret så du har inte en aning om vi svänger eller vad som händer näst. Kul Kul Kul! Dessutom slår inget Gracies ansiktsuttryck när hon springer runt bland allt. Jag skulle utan tvekan kunna springa runt på disney world i en vecka, se alla parker. Nästa gång jag åker till florida blir det lätt ett stopp där. (Ohjaa, jag tänker åka tillbaka!)

Jag vet inte vad jag kan säga mer än att om du får chansen att åka dit, TA DEN!

2011-03-20 at 17:58:00
USA livet här Kommentarer (1)

Dag tre - St. Agustine


Det spökar på fortet!
Bästa bilden på hela resan, lätt!

Fin Familj, även om gracie inte ville le ;) Chris, Jami, Shelby, Gracie


Chris och Jami

Man måste ju tavara på all ute tid man har när man är i florida, så för mig och Shelby blev det hårblåsning UTE!

Vi åkte till St. Agustine, USA första stad. Det var väldigt fin och påminde mig något så fruktansvärt om Göteborg. Jag är inte van med gammal städer i USA liksom så när man fick komma till något som faktiskt var gammalt känndes det som hemma. Dessutom besökte vi ett spanskt fort (som enligt Ghost Adventures är hemsökt.) Shelby älskar det programmet och har sett alla avsnitt sjuttioelva gånger så hon frågade massa frågor och det visade sig vara nattvakens fotsteg de hörde i programet och de såg ett ljus, nattvaktens mobil. haha!

Vi åt middag på en söt liten resaturang med mer fisk och skaldjur. Eftersom jag har lovat mig själv att prova allt hur äckligt det än ser ut det här året har jag nu ätit ostron, aligatorsvans och kokade jordnötter. Det var helt okej, ostronen var slajmiga, men det var rätt gott med stark sås, aligatorn var BÄST! Smaka typ som kyckling, jornötterna smakade som bönor... haha

På vägen tillbaka till hotellet stannade vi på stranden ett tag. Höga vågor och straka vindar. Det var lite kyrligt så där på kvällen så vi åkte hem till hotellets hot tub igen.

2011-03-19 at 16:28:00
USA livet här Kommentarer (0)

dag två - BeachenGracie checkar in den döda maneten (haha, var tvungen att kolla upp vad jellyfish hette på svenska, svenskan sviker mig allt oftare nu förtiden...) vi hittade på stanen (se nedan)Jag hittade en fin bikini på Old Navy :) (gillar hur saltigt mitt hår ser ut... haha)

Havet, sanden, saltet.
Solskyddsfaktor 50 och det bar av mot stranden. Leta snäckor, sandslotts byggande, sola, hoppa i vågor. Allt sånt där som man gör på stranden. Det var sjukt härligt, eftersom vi var nära havet så blåste vinden lite vilket gjorde att det var alldeles behagligt inte för hett. Jag måste ju tyvärr säga att även om jag var ute i solen jag vet inte hur mycket så är jag fortfanade vit som ett lakan medan Shelby spenderaded 10 minuter på handduken innan hon hade väl synliga linje. Livet är inte rättvist, jag är i alla fall inte röd så jag ska inte klaga.

2011-03-18 at 22:30:00
USA livet här Kommentarer (0)

Dag ett - Ponte Vedra, FLNär jag efter ca 17-18 timmar i bilen äntligen kom fram till Ponte Vedra där vårt hotell låg så var känslan obeskrivlig. Klockan var strax efter åtta så vi visste att vi inte hade tid att gör mycket den dagen men att kliva ur bilen till 30 graders värme var nog. Allt vi gjorde den kvällen var att åka till Fish Camp för middag. ÅH! Det var det bästa jag ätit på de åtta månaderna jag har varit här. Jag åt Lax och potatis, något som jag hemma i sverige antagligen skulle ätit i all hast på en vanlig sketen tisdag utan att reflektera över om det var gott eller inte. Men när man inte har ätit svensk mat på nästan ett år och man redan tycker att lax är gott så finns det inget som slår något så enkelt som stekt lax oxh potatis. Det är något jag kan garantera er. Jag önskar ett restaurangen låg lite närmare för jag skulle göra vad som helst för lite mer. Svensk mat i mitt hjärta!

När vi kom tillbaka satt vi i solen och njöt av palmer och värme vi satt där tills solen gick ner. Då gick vi till poolen och tillslut hamnade vi i hotellets utomhus hot tub. Bra avsluting på en alldeles för lång biltur. Jag vill fortfarande påstå att jag just nu i denna sekund skulle köra 18 timmar till om det betydde att jag kunde vara tillbaka i Florida.

2011-03-17 at 18:36:49
USA livet här Kommentarer (0)

en grön dag


Snart drar jag till bättre tider! eller ja, Florida :)

St. Patricks day idag och gissa vad? Jag är helt säker på att 75% av skolan är kladd i grönt. och seriöst hälften av allt grönt var Tema St. Patricks day T-shirts... haha Rätt kul med tanke på att det är en irlänsk högtid. Jag har i alla fall lyckats komma undan att bli nypt genom att påstå att jag har gröna trosor. Vilket är sant, men det var var inte meningen. Nog för att det bara är Abbey som försökt och henne skull jag kunnat lura i att rött är grönt i sverige. Det skulle jag nog antagligen kunna lura i vem som helst här om jag försöker hårt nog. hahah !


2011-03-16 at 23:14:02
USA livet här Kommentarer (0)

Spring break - one day away!


Det här är antagligen det sista ni hör från mig innan jag drar till FLORIDA imorgon. Faktiskt så åker vi till Tennessee imorgon och till Florida på Fredag. Jag har gjort en fin liten karta, jag vet inte hur bra mina linjer är, men det är okej för nu vet ni precis lika mycket som jag. Vi åker till tennesse sover går upp och åker genom South Carolina till St. Agustine, Florida. Där bor vi några dagar och sen blir det Orlando och DISNEY WORLD! Där ifårn beger vi oss hemmåt genom Georgia med ett stopp på två dagar i Gatlinburg, Tennesse oh the Smokey Mountains, North Carolina, och på tordag är vi hemma för Shelbys fösta High School Soft boll match för säsongen. Låter som ett bra lov tycker jag. Jag hoppas att jag ska kunna skriva något under resans gång, men tvivlar på det. Ipoden låter mig inte uppdatera bloggen och dator tänker jag inte släppa med mig. Det kanske blir något på Facebook, vi får se :) Annars får ni ha det bra tills på tordags! :) iiiiiiih!

2011-03-16 at 02:23:02
USA livet här Kommentarer (0)

tååååååår


Fixad och klar för Florida! Två dagar och sen bär det iväg!
Jag förvånade mig själv idag - jag lät folk röra mina fötter, det händer inte ofta. Men det blev ju riktigt snyggt tillslut! Det är nog den enda gången jag kommer ha så här fina tånaglar. Annar ser mina fötter hemska ut med fnygga krigsskador (ärr från att rammla på cykel alldeles hemskt reält). Där av den fina suddiga bilden ;) Tror det får bli sandaler imorgon alltså! J Nails i mitt ♥

2011-03-14 at 17:54:17
USA livet här Kommentarer (1)

Tiedye, ew!


Här sitter jag och spanar in kläder på nelly.com. JAG SAKNAR VERO MODA! Allt är verkligen min stil där inne. Här känner jag att när jag väl hittar något är det perfekt och sjukt billigt men det finns så mycket konstigt som man aldrig skulle sätta på sig hemma... Jag menar, tiedye... finns det något fulare? Jag tror inte det! Men det är vad alla klär sig i här borta. Det skulle inte förvåna mig om jag kommer hem och så är sommarens favoritplagg tiedye nu bara för att jag sa det där, men jag står för vad jag säger. Enda gången jag skulle dra på mig en tiedyed Tshirt skulle vara om jag behövde måla något eller om jag vad någon anledning vill se ful ut ! Så det så :)


Patricia