2011-01-30 at 18:14:53
USA livet här Kommentarer (1)

Covergirl Cosmetics


La precis på luren efter ha pratat med pappa. Just nu sitter jag och kollar på "Say Yes to the Dress". Har insett hur kul det är att kolla på TV nu när man vet så mycket om allt. Jag kan kolla på en film och de nämner en restaurang och jag kan säga att jag har varit där. "The Jeff Foxworthy Show" är utspelad i Bloomington, även om allt är scener i Hollywood kan man känna igen sig lite när de går till gallerian eller så. Jag kan kolla på "top Model" och kan säga att i min sminkväska har jag Covergirl smink. Det är saker som man aldrig tänkt på. Vad som för mig har varit konstigt är nu min vardag och jag inser att Tonårs filmer är precis vad tonåringar gör i USA.  Vi kan åka till Starbucks och ta oss en kaffe. I "Friends" köper Rachel massor av möbler från "Potterybarn", det är normalt här. Man har möbler från potterybarn här och alla vet vad det är. Det är lite som IKEA i sverige liksom. Det är bara så hemsk kul att man kan se hur allt är normalt i en film och inte något speciellt.

Folk skrattar åt mig här när jag förklara hur kul det är. För dom är det självklart att man går till Applebee's och äter osv. Eliza frågade mig härromdagen om de röda plastmuggarna som man ser i alla filmer. Gissa vad? Det är vad man dricker ur här, alla har åtminstone ett paket av dom hemma utifall det kommer massa folk över så man slipper diska. Det finns i Blått, Rött och Svart. Det finns i massa annat också men det är inte lika vanliga.

2011-01-29 at 16:35:47
USA livet här Kommentarer (2)

dags att städa?

Även på andra sidan jorden måste man städa. Idag blir städa, vika tvätt, bädda om sängen och allt annat sånt där som ibland måste göras. Inte så kul kanske men fint blir det. Dock inte i mitt rum eftersom Shelby är hos sin pappa och hennes sida är stöckig.. Redan efter en timme av vaken tid har jag lyckats göra mig av med tvättkorgen överfull av ren tvätt och jag hat börjat plocka upp på golvet. Nu ska jag ta en paus och prata med mamma och pappa och sedan åter kommer jag till allt det roliga.

2011-01-29 at 02:44:21
USA livet här Kommentarer (1)

French Lyck


Igår åkte jag till French Lyck, ca en timme från Beford. Abbey fyllde år för ett tag sen så det var som ett litet mini kalas frö mig och Katie. Stephanie (Abbeys mamma)  kom och hämtade mig efter skolan och sen åkte vi enr och åt Chicago Pizza. Chicago är känd för sin Deep Dish Pizza. Pizza med sjukt tjock botten. Gott var det, även om ja inte är jorldens största Pizza fan.
Efter det så åkte vi till ett äventyrbad. Det var det minsta lilla badhus jag sett, jag är van med att i USA är allt stort men det här var inte ens i närheten av ett normal stort badhus i sverige. Det var lagomt kul i alla fall och vi roade oss i en timme innan jag gav upp. Katie och Abbey stannade lite längre och sen bar det av hemmåt för en dusch. Jag hatar mitt hår dagen efter ett bad i en pool. Jag överdriver inte när jag säger att mitt hår var 15 cm från mitt huvud för att det var så frizzigt. haha. Det blev en slarvig håruppsätning idag!
I alla fall lyckades vi alla tre göra illa oss i vattnet, Jag har så hemskt on i min armbåge att jag inte vet vart ag ska ta vägen. Abbey slog i huvudet och Katie stucka foten. Kul var det ändå.

2011-01-26 at 23:18:13
USA livet här Kommentarer (3)

Böcker


Jag läste precis ut en underbar bok, The Last Song av Nicholas Spark. Det är en bok jag letat efter allt för länge utan några resultat. Det kan bero på att boken inte var översatt till svenska. jag vet inte hur det är nu, men förra hösten när jag och Tilde skulle leta böcker till vårt svenska projekt fanns den endast på engelska. Det gjorde mig ledsen för jag orkade inte beställa och läsa en bok på engelska. Men nu när jag prata språket nästan lika bra som Svenska (haha bättre än svenska för tillfället tror jag minsann :)  så var det ju lätt som en plätt. De tre böckerna ovan är tre av mina favorit filmer och jag lovar att böckerna är bättre! Det är helt otroligt, även om de är på engelska skulle jag rekomendera dem för de är lätt engelska (tror jag, det känndes så i alla fall) och de är så sjukt värt det. Jag läste dem på en dag och jag bor i engelskan just nu så lungt kan man läsa boken.

Det är bara så underbart att äntligen inte behöva oroa sig när man ska läsa en bok på engelska. Jag ska inte säga så mycket jag som tog på mig Harry Potter innan jag kom, men det är inte så svårt som jag tyckte för 6 månader sen. Även om jag älskade språket och inte hade några problem så var det mentalt jobbigt att sitta ner med 300+ sidor av ENGELSKA. Men jag njuter av att kunna vara så flytande i två språk.

2011-01-25 at 23:45:45
USA livet här Kommentarer (3)

Fancy Tuesday/Dresscode


Shelby redo för Fancy Tuesday

Det är ju mycket prat om dresscode och sånt när man pratar om skolan i USA så jag tänkte ta upp lite om hur det är på min skola. Men först tänkte jag berätta om Fancy Tuesday, vilket det var idag (och alla andra tisdagar) Det är helt enkelt bara massor av elever som klär upp sig. Varje vecka är det säker halva skolan. Det är kul, rätt som det är klär jag upp mig ibland slutar det med munkjackan. Men vi har också Flanel Friday vilket jag gillar efter som flanell skjortor är mitt liv. Jag äger dock bara två och försöker ändra på det. Det är kul för alla vet liksom att det är dax att tänka på vad man klär på sig även om långt från alla gör det.

  • Inga underkläder får synas (BH band inkluderat)
  • Inga Jeans med hål ovanför knäna
  • Axlar ska vara täckta
  • Kläder som användas annorlunda än vad den designats för är inte tillåtet
  • Elever måste bära standard skor
  • Shorts och kjolar får inte vara kortare än där din hand slutar på låret
  • Keps/hattar, solglasögon, hårband är inte tillåtet
  • Tights osv kan endast användas om kjolen möter desscoden
Haha, man kan ju inget annat än att skratta åt min svenska, men då blir det när man inte pratat svenska på hur länge som helst och man försöker översätta regeler från engelska ;)

Det är helt enkelt så att om du tänker, det här skulle jag ta på mig när jag går till skolan i Sverige, så är det bästa att ta på sig något annat. Jag kännar att hemma syns BH banden ständigt och Jeans så är det bara, att ha på sig ett linne och visa axlarna är det vl inget fel på?, en kjol blir en klänning, Flippflopps ♥, korta shorts är en del av allas garderob och Leggings används med ett långt linne!

Det känns så fel varje gång jag sätter på mig en munkjacka och Jeans som går ut där nere och går till skolan. Jag känner mig som världens lodis. Visseligen sätter jag på mig en munkjacka hemma lite nu och då, men inte VARJE dag. Det är svårt att klä sig, men man lär sig efter ett tag och det finns mer T-shirtar att köpa så jag har ett alternativ till mina linnen. Det ska bli skönt att dra på mig vad jag vill när jag är tillbaka i Sverige.

Vi har hat day vilket betyder att lite nu och då sponsrar en klubb en dag då du kan betala en dollar för att få ha en keps på dig hela dagen. Det är rätt kul för rätt som det är kommer någon med en cowboy hatt eller en sombrero.

Regler bryts helatiden, vissa får åka hem och byta kläder medans andra på något sätt kommer undan. Men man ser helt klart korta kjolar, håliga jeans och leggings. Det är bara en del i det hela. Regler är till för att brytas eller?

2011-01-24 at 19:59:34
USA livet här Kommentarer (0)

Skolan

2 hr delay ager allt! Jag sitter just nu pa rast men eftersom ingen utom jag gjorde laxan sa sitter alla med den och jag tankte blogga lite snabbt, men det ar sa muppigt utan ratt bokstaver och trakigt utan bilder sa kort kommer det att bli. Jag fick i alla fall sova lite idag ocksa, hoppas pa lite fler delays och lite farre snodagar aven om dom ar ratt najs. Det ar skont men jag vill liksom hem nangang ocksa ;)

2011-01-22 at 17:33:07
USA livet här Kommentarer (2)

Engelska


Gracie påstår att jag ser ut som Taylor Swift i lockigt hår, haha :)

Igår läste jag ett brev som jag skickat till familjen innan jag åkte hit och ojojoj... Det var det roligaste jag gjort. Jag märker liksom inte så mycket att jag har blivit bättre på engelska. Jag vet att jag är mycket bättre men jag tänker inte så mycket på det. Men när jag läste det där brevet ville jag babra skratta, det var sjukt kul. Det var inte dåligt, det kan jag inte säga men jag hittade en hel del fel i texten. Och nu när jag är i en engelska klass bara för skrivning så kommer jag antagligen bli ännu bättre. Folk säger alltid att jag är bättre än någon utbyttesstudent de ha träffat och många hör inte min svenska dialekt förens de vet att jag är från sverige. Spalding säger dock alltid att hon hörde det första gången hon prata med mig, men det var efter 2 veckor här också. Det är så otroligt kul att kunna ett andra språk, ni vet inte hur mycket jag önksar att jag kunde prata Franska också.

2011-01-21 at 22:00:58
USA livet här Kommentarer (9)

Dork Diner


Den röda fågeln är Indianas national fågel :)

Har varit hemma i två dagar nu, pga snön... Det är lika skönt och ledsamt varje gång man får samtalet. Det är hur skönt som helst att få vara ledig i en dag eller två men det gör mig ledsen att om det händer två gånger till kan säga säga hej då till Jossans student. Jag vill så gärna gå men det ser mörkt ut. Graduation är nu den andra Juni. Men vi har haft det skönt här hemma med Friday Night Lights season 2 på netflix och Gracie lagade mat åt oss igår kväll. Hon gjorde en meny och allt. Dork Diner ala Gracie Waggoner. Vi beställde och hon kom med soppa (på burk), Sallad, Ham roll-ups, Grilled Cheese sandwiches och Peanutbutter Jelly sandwiches. Det var rätt trevligt. Sen lyckades jag och gracie göra nån slags smoothie som mer smakade Slush. Gracie hade nämligen i både massor avi is och frysta jordgubbar. Men gott vard det.

2011-01-20 at 17:20:02
USA livet här Kommentarer (0)

Nutrition Facts


Det går inte att inte veta exakt hur många kalorier det du äter innehåller. ALLT har en stor klisterlapp som säger 90 kalorier, nu endast 250 kalorier osv. Så jag vet precis hur mycket kalorier det jag äter innehåller. Ibland är det bra. Jag skulle inte direkt proppa i mig en Pop Tart (en frukost grej) som inte är god och som innehåler 400 kalorier. Men ibland hjälper det inte alls, typ Tacochips kan man ju inte stå emot även om det är 140 kalorier för 7-12 chips... Det är totalt omöjligt att inte veta. Jag har kollat lite på godis och sånt jag fått från Sverige och det är mycket svårare att hitta. Jag tycker att det är konstigt att här i ett land som det är enkelt att hålla koll är alla feta och hemma där folk knappt vet vad kalorier (och ett land med lösgodis) så är folk inte alls lika stora.

2011-01-19 at 02:52:59
USA livet här Kommentarer (1)

Hunden


Har har ni Marleys DOGMAHAL! Det är sjukt stort, Macie, Gracie och hunden har varit där inne tillsammans. Det är hö och halm och är värsta varmt. 
Och här sover den dumma hunden. Hon sitter hellre där och kollar på oss och skakar för att hon fryser än att gå in i sitt hus... dum hund!

2011-01-19 at 02:40:06
USA livet här Kommentarer (0)

musik


Lägger in en bra låt så ni vet vad jag lyssar på här borta :)

I alla fall så åkte jag till Zumba idag för första gången på två veckor, jag har saknat dte massor, men eftersom ingen kör bil här när det är snö.........
Annars har det inte hänt mycket, jag fick mina betyg för fösta terminen, jag kan fortfarande inte fatta att jag kan säga att jag är en Straight A Student! Sen så har jag kollat på samma the Batchelor två gånger för att Shelby inte kollade igår kväll och jag orkade ine göra nåt annat än att sitta när jag kom hem från skolan.

2011-01-17 at 22:40:11
USA livet här Kommentarer (0)

BPA district


Nörd Pojkar :) Dåligt ljus, sorry! En blurrig Evan, Lovell, Freed och Kevin :)

I går åkte jag till Seymore för BPA (buisness proffesionals of America.) Jag visste inte alls vad jag skulle göra när jag kom, men jag lyckades i alla fall. Jag skulle tävla i kategorin Digital Media Production. Jag hade gjort mig en presentation om chicago i flash och det var den jag skulle presentera. Jag kom in i rummet jag skulle till och visste inte vad jag höll på med, men det verkar dom inte ha märk för jag slutade som 2a av 10 deltagare. Riktigt kul var det. Jag var där ensam med alla killar i klassen så när jag nu åker till BPA state så är dte skönt att Sabrina kommer med. Men jag kan inte säga mycket mer om vad som hände för helt seriöst, jag satt på en stol HELATIDEN förutom mina 5 minuter som jag presenterade... haha!

2011-01-16 at 20:22:00
USA livet här Kommentarer (0)

Mitchell vs BNL

Okej, så här ligger det till! I fredags var det Basket match mellan Mitchell och BNL. Mitchell är blå och gula med geting som maskot och BNL är marinblå, röd och vit med stjärna som maskot.  BNL och Mitchell är världens rivialer och det är rätt kul, jag tycker dock om mitchell rätt mycket. I alla fall så var jag ju tvungen att klä ut mig till i alla fall en basket match tänker jag så jag går och köper en T shirt och lite pennor. Jag kommer hem och Gör mig en T shirt som säger: Blått och Gult är för Sverige. Packar ner min sverige flagga och beger mig till skolan. Jag hade stört kul! Jag var i vår student section och stog upp och hurra med RW och Josh, det var awsome. Efter det så letade jag upp Shelby och Brooke eftersom ja visste vilka kostymer de hade gjort och jag ville ha kort. Insekts utrotare och insekt spray, hahah!

2011-01-14 at 23:12:57
USA livet här Kommentarer (0)

fredag


En random bild för att inlägg utan bilder är tråkiga!

hej och hå, nu är det fredag :)
Jag är nära på en hjärtattack just nu vill jag lova, har stressat runt heladagen och kom försent (en halv minut max dock) till min lektion för första gången sen första dagen då jag inte kunde hitta min Historia lektion. Det är pga att jag sak på en tävling imorgon så jag fixa massa med det. Men nu är allt fixat och klart, allt jag behöver göra är att ladda datorn och det håller jag på med just nu.  Annars är det den största basketmatchen jag kommer att uppleva nångång i hela mitt liv som är min kvällsunderhållning. Mitchell vs BNL :) Det ska bli så sjukt kul. Jag har massor att berätta om det, men det får bli efteråt när jag har bilder och grejer :) Sen bär det av till Seymore (en timme från Bedford) för multimedia tävling kl 6 imorgon morgon... Men efter det ska ni få se. Jag kommer ha en bomb med saker att prata om hoppas jag. Jag måste springa ner och göra klart min extremt fina Tshirt till kvällens basket nu. puss och kram!

2011-01-13 at 22:33:46
USA livet här Kommentarer (0)

basket

Hej, här har jag inte tid att sitta, nu ska jag till Gracies basket turnering. hej då!

Patricia